FilmKino

Video ocena: Milo za drago (A Simple Favor)

Video ocena: Milo za drago (A Simple Favor)


Po uspehu Ni je več in Dekle na vlaku so kriminalke in trilerji s sprevrženimi ali pa vsaj deviantnimi junakinjami in antagonistkami postali priljubljen prestižni žanr in tako je bil roman pisateljice Darcey Bell že pred izidom odkupljen za filmsko predelavo. To je prevzel Paul Feig, ki sicer slovi po komični žilici, pa tudi po odličnem prikazu žensk v filmih kot so Dekliščina, Vohunka in seveda serija Freaks and Geeks.

Osnovni konflikt filma je razkorak med glavnima junakinjama, zagnano in srčno mamo-vlogerko Stephanie in glamurozno vodjo piara za modnega oblikovalca Emily. Njuni poti se prekrižata, ko postaneta njuna petletnika prijatelja in osamljena Stephanie se kmalu navleče na carsko Emily. Ženski postaneta prijateljici prek skrbi za otroke, pa tudi martinijev in izmenjave skrivnosti, a Emily je več kot očitno na vrhu tega razmerja in ko nekega dne prosi Stephanie, da prevzame otroka, se preprosto ne vrne več.

Čar filma je v razkritju dejanskih dogodkov, motivacije junakov in predvsem njihove zanesljivosti v žariščenju zgodbe, zato naj podrobnosti ostanejo skrivnost. Je pa zelo nazorna primerjava filma z Ni je več, saj je osrednji del zgodbe videti kot variacija na lik Noelle Hawthorne iz Ni je več, tiste neumne sosede z ogromno otroki, ki jo anti-junakinja Amy preslepi, da sta prijateljici. Milo za drago vsekakor vsebuje podobne elemente, a Stephanie ni neumno orodje, temveč iznajdljiva samohranilka, ki resda po naključju video nasvete gospodinjskih opravil spremeni v detektivsko orodje 21. stoletja.

anna kendrick in blake lively v filmu milo za drago

Milo za drago je  bolj lahkoten film kot prej omenjeni trilerji, vendar se tako avtorici knjige in scenarija kot tudi režiser Feig izkažejo mojstri v obvladovanju napetosti in podpihovanju gledalčevih pričakovanj. Edina težava je, da so ob zaključni poravnavi ta pričakovanja morda previsoka, ali pa vsaj preveč brutalna glede na razplete prej omenjenih trilerjev, vendar niso zaradi tega nič manj zadovoljiva.

RežijaPaul Feig. Igrajo: Anna KendrickBlake LivelyHenry Golding.

Ocena filma Milo za drago (A Simple Favor) Vredno ogleda pomeni, da gre za film, ki si ga je vredno ogledati.

Video sledi.

Napovednik za film Milo za drago (A Simple Favor)

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *