FilmKino

V kinu: Rudar, mati!, Ameriški morilec, Lego ninjago Film, Zverinice iz gozda Hokipoki

V kinu: Rudar, mati!, Ameriški morilec, Lego ninjago Film, Zverinice iz gozda Hokipoki

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Rudar, Ameriški morilec (American Assassin), LEGO Ninjago Film (LEGO Ninjago Movie), mati! (mother!), Kingsman: Zlati krog (Kingsman: The Golden Circle), Sledi v snegu (Wind River), Viktorija in Abdul (Victoria and Abdul), Kvadrat (The Square), Trst, Jugoslavija (Trieste, Yugoslavia), Zverinice iz gozda Hokipoki, Lisička in druge zgodbe.

Vsak teden pripravljava izbor novosti s kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi, poleg tega pa tudi kratke video ocene in video eseje.

Ameriški morilec

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Po terorističnem napadu, v katerem umre njegova punca, se mlad fant poda na pot maščevanja in postane sodelavec CIE. Intenzivno urjenje mu da spretnosti in moč za akcijo, ampak ali mu je tudi opralo možgane?

LEGO Ninjago Film

Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad

Režija:  Charlie Bean  Paul Fisher  Bob Logan .Igrajo: Jackie Chan, Dave Franco, Fred ArmisenJustin TherouxKumail Nanjiani.

Po Lego filmu in Lego Batman filmu prihaja še tretja pustolovščina, to pot zasnovana na seriji kock Ninjago. Podobno kot pri Batmanu gre za samostojno zgodbo, ki se opira na humor koncepta, da je ves svet sestavljen iz igrač.

mati!

Kolosej, Cineplexx, Kino Bežigrad, Maribox

Režija: Darren AronofskyIgrajo:  Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer.

V filmih Darrena Aronofskega so igralke in igralci podvrženi težkim preizkušnjam. Tako pravi tudi Jennifer Lawrence, glavna igralka režiserjevega novega filma, srhljivke, ki je povsem razdelila občinstvo.

Rudar

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kinodvor

Režija: Hanna A. W. Slak. Igrajo: Leon Lučev, Marina Redžepović, Zala Đurić Ribič, Tin Marn, Boris Cavazza, Nikolaj Burger, Jure Henigman, Boris Petkovič.

Mehmedalija Alić je leta 2009 v Barbarinem rovu odkril eno največjih slovenskih množičnih grobišč in se nato vztrajno zavzemal za identifikacijo in pokop. Film, ki je tudi slovenski predlog za tujejezičnega oskarja, temelji na njegovi avtobiografiji Nihče. V glavni vlogi Leon Lučev.

Kingsman: Zlati krog

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Matthew VaughnIgrajo:  Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Julianne Moore.

Kingsmani se vračajo, le da bodo tokrat za družbo dobili še svojo ameriško različico. Eggsy in Merlin edina preživita uničenje sedeža in sledita scenariju za tovrstne primere, ki ju privede do ameriških prijateljev. Nove agente igrajo Channing Tatum, Jeff Bridges, Pedro Pascal, Halle Berry in Elton John.

Sledi v snegu

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Režija:  Taylor Sheridan. Igrajo: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Elizabeth Olsen.

Scenarist filmov Sicario in Za vsako ceno s svojim režijskim prvencem zaključuje trilogijo o življenju na robu civilizacije. V Sicariu smo se podali na ameriško-mehiško mejo, nato v Teksas in sedaj v rezervat v Wyomingu, kjer najdejo zmrznjeno truplo osemnajstletnice. V glavnih vlogah Jeremy Renner in Elizabeth Olsen.

Viktorija in Abdul

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Stephen FrearsIgrajo: Judi Dench, Ali Fazal, Tim Pigott-Smith.

Režiser Stephen Frears se je dobrih deset let po Kraljici ponovno odpravil na dvor, a tokrat še nekoliko dlje v preteklost. V dobo kraljice Viktorije in njenega prijateljstva z indijskim uradnikom Abdulom Akrimom. V glavnih vlogah Judy Dench in Ali Fazal.

Kvadrat

Kinodvor, Maribox

Režija: Ruben Östlund. Igrajo:  Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West .

Če je režiserjev prejšnji film Višja sila preučeval, kaj se zgodi, ko oče v ekstremni situacijo reagira povsem egoistično in samoohranitveno, najnovejši film, dobitnik zlate palme, prevpraša stanje zaupanja v celotni družbi.

Trst, Jugoslavija

Kinodvor in Art kino mreža

Režija: Alessio Bozzer

V času Jugoslavije je bil Trst ena redkih točk stika z zahodom. To je film o časih, ko smo na tržaškem Ponte Rosso dobivali vse, česar je primanjkovalo v socializmu.

Lisička in druge zgodbe

Kinodvor in Art kino mreža

V Kinodvoru in Art kino mreži začenjajo s programom sklopa kratkih animiranih filmov namenjenih najmlajšim. Sedem zgodb o prijateljstvo v različnih animacijskih tehnikah, ki bodo dobre pol ure razveseljevale najmlajše.

Zverinice iz gozda Hokipoki

Kinodvor in Art kino mreža

Režija: Rasmus A. Sivertsen

Lutkovni muzikal avtorja filmov Ježek in vran, ki smo jih pri nas že lahko videli, nas popelje v gozd Hokipoki, kjer se živali poskušajo dogovoriti o pravilih, ki bi jim omogočile mirno sobivanje.

Tamara Harb in Igor Harb

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *