FilmKino

V kinu: Krij mi hrbet, Marie-Francine, Druga stran upanja, Trd oreh 2, vrnitev Kinoteke, Film na ulici

V kinu: Krij mi hrbet, Marie-Francine, Druga stran upanja, Trd oreh 2, vrnitev Kinoteke, Film na ulici

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Krij mi hrbet (The Hitman’s Bodyguard), Marie-Francine, Druga stran upanja (Toivon tuolla puolen), Trd oreh 2 (The Nut Job 2), Na sončni strani Alp, Otroci s Petrička, Film na ulici, Novi mulc in Gospodična Nemitežit.

Vsak teden pripravljava izbor novosti s kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi, poleg tega pa tudi kratke video ocene, video eseje in vse o Igri prestolov.

Krij mi hrbet (Hitman’s Bodyguard)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Patrick Hughes. Igrajo: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek

Po tem ko med Interpolovo zaščito pomembne priče umre večina agentov, morata moči združiti zaprisežena sovražnika. V glavnih vlogah Ryan Reynolds kot elitni osebni varnostnik, in Samuel L. Jackson kot priča na poti v Haag.

Marie-Francine

Kolosej

Režija: Valérie Lemercier. Igrajo: Valérie Lemercier, Patrick Timsit, Hélène Vincent, Hélène Vincent, Denis Podalydes

50-letna Marie-Francine se je po razhodu z možem in problemih v službi primorana preseliti nazaj k staršem. A življenje se ji spremeni, ko spozna Miguela.

Trd oreh 2 (The Nut Job 2)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Callan Brunker. Igrajo: Will Arnett, Katherine Heigl, Maya Rudolph, Jackie Chan, Isabela Moner, Peter Stormare, Bobby Cannavale.

Park, kjer živi veveriček Sandi s prijatelji, nameravajo spremeniti v zabaviščni park. Vsa bitja morajo združiti moči, da bi preprečila uničenje.

Druga stran upanja (Toivon tuolla puolen)

Kinodvor in Art kino mreža

Režija: Aki Kaurismäki. Igrajo: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Ilkka Koivula, Nuppu Koivu, Simon Hussein Al-Bazoon, Niroz Haji, Kaija Pakarinen.

Z berlinskim srebrnim medvedom za režijo nagrajeni film se v značilnem avtorjevem tonu loteva aktualne teme. V središče postavi sirskega begunca, ki je obupal nad birokratskimi postopki, in finskega gostinca, ki prav tako poskuša na novo zaživeti.

Film na ulici: Novi mulc in Gospodična Nemitežit

1. in 2. september, šolsko igrišče v Zalogu

Poleg obilice dogodkov in kratkih filmov iz festivala Videomanije bosta na sporedu tudi dva odlična celovečerna filma namenjena najstnikom: Novi mulc in Gospodična Nemitežit.

Kinoteka: Na sončni strani Alp + Otroci s Petrička 

Kinoteka se vrača po poletnem premoru. Glavna novost so nedeljske projekcije in ponedeljkov dan za počitek, ni pa novost, da bodo imeli ogromno odličnih filmov. V prihodnjem tednu priporočamo za ogrevanje pred Festivalom slovenskega filma ogled dvojca Na sončni strani Alp in Otroci s Petrička. Prvi je zabaven kratki film o tipični slovenski družini z eno posebnostjo, drugi pa srhljiv dokumentarec o otrocih, ki so bili odvzeti staršem v vojnem taborišču Teharje in na silo prevzgojeni. Če ne utegnete v torek v Kinoteko, si lahko dokumentarec ogledate tudi na spletnem portalu RTV Slovenija.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *