FilmNetflixRomanca tednaVideoteke

Romanca tedna: Neverjetna Jessica James* (The Incredible Jessica James)

Jessica Williams v filmu The Incredible Jessica James.

Romanca tedna: Neverjetna Jessica James* (The Incredible Jessica James)

Jessica Williams je pri dvaindvajsetih dobila klic, da so v ameriški humoristični oddaji The Daily Show with Jon Stewart navdušeni nad njeno avdicijo. Pri sedemindvajsetih je to službo pustila in se posvetila filmskim in drugim projektom, pa čeprav je množica oboževalcev oddaje upala, da bo nasledila voditelja Jona Stewarta. To tudi namiguje ena redkih smešnih scen v filmu Nazaj v osemdeseta 2 (Hot Tub Time Machine 2), kjer Jessica vodi Daily Show v morebitni prihodnosti, ki jo obiščejo glavni junaki. No, izkazalo se je, da je imel Stewart cel šopek odličnih naslednikov, saj sta poleg Trevorja Noaha, ki je prevzel oddajo, svoji več kot odlični komično-aktivistično-novičarski oddaji dobila tudi Samantha Bee s Full Frontal with Samantha Bee in John Oliver s Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem, ki jo lahko spremljamo tudi pri nas na HBO.

Na filmu je Jessica Williams prvič opozorila nase s stransko vlogo je v filmu People, Places, Things režiserja in scenarista Jima Strousa, zares pa je navdušila v romantični komediji The Incredible Jessica James, ki jo je prav tako režiral Strouse. Ta je glavni lik Jessico ustvaril prav zanjo in po ogledu si res ne morem predstavljati, da bi jo igral kdo drug.

Ta lahkotna, sodobna romantična komedija se po tonu in tematiki pridružuje seriji Master of None, saj se med drugim osredotoča na ljubezen tudi skozi prizmo sodobnih tehnologij. Na prvi pogled gre za povsem klasično romanco z igralsko zasedbao, ki svoje delo opravi brez napak, večino šarma pa filmu poleg Jessice Williams doda Chris o’Dowd (The IT Crowd, Dekliščina) v glavni moški vlogi.

Jessica Williams in Chris O'Dowd v filmu The Incredible Jessica James.
Foto: Netflix

Naslovna Jessica James je dramatičarka, ki med čakanjem na veliki preboj poučuje otroke v gledališkem tečaju. Kljub temu da Jessica še vedno spremlja/zalezuje življenje svojega bivšega prek Instagrama, gre na zmenek na slepo, ki ji ga uredi najboljša prijateljica. Tako spozna sveže ločenega Boona, ki prav tako tava v temi novih in starih romanc.

Navdušijo tudi prepričljivi stranski liki. V vlogi Jessicine najboljše prijateljice najdemo Noël Wells  (Master of NoneMr. Rooswelt – nagrajenec letošnjega SXSW, ki ga je tudi napisala in režirala), njenega bivšega fanta pa igra Lakeith Stanfield (Atlanta, Zbeži!).

Jessica Williams je tudi izvršna producentka filma, s komičarko, pisateljico in igralko Phoebe Robinson pa vodi podcast 2Dope Queens.

Režija: Jim Strouse. Igrajo: Jessica Williams, Chris O’Dowd, Lakeith Stanfield, Noël Wells.

Film The Incredible Jessica James je na voljo v videoteki Netflix.

* Netflix še ni na voljo v slovenščini, zato so prevodi naslova serije in epizod zgolj (zelo verjetna) ugibanja. Ko bo Netflix uradno poslovenil serijo, bomo po potrebi prilagodili naslove.

Napovednik za filma The Incredible Jessica James:

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *