FilmTVVideotekeVoyo

Odbito priporočilo: Očetova hiša (Casa de mi padre)

will ferrell v filmu očetova hiša (casa de mi padre)

Odbito priporočilo: Očetova hiša (Casa de mi padre)

Očetova hiša je absurdno smešna komedija, ki nenehno razbija četrti zid in ruši vzorce žanra. V osnovi gre za parodijo mehiške žajfaste kriminalke, ki jo je posnela ekipa komikov zbrana okrog Willa Ferrella in Adama McKayja. Pri tem so uporabili pristop, s katerim so bili v preteklosti uspešni le Monty Python, saj je film narejen v španščini, čeprav nobenemu od avtorjev to ni materin jezik. Posledično so dialogi še bolj okorni in igra še bolj izumetničena, kar pripomore k razbijanju četrtega zida. Will Ferrell je odličen v glavni vlogi naivnega »mladeniča«, Diego Luna, Gael García Bernal in Genesis Rodriguez pa izpolnijo zasedbo in poskrbijo, da Ferrellov Armando še bolj štrli ven. Čeprav igralsko še bolj pretiravajo kot on.

Ozka meja med parodijo in polomijo

Očetova hiša ne bo navdušila vsakogar, saj je film sam po sebi bližje polomiji kot parodiji in njegov humor zaživi šele v kontekstu dela ustvarjalcev filma, ko se zavemo, da je namenoma pretiran in slabo zmontiran. Veliko humorja je na videz nelogičnega, brez očitne povezave, kar je podobno kot Monty Python, a film ima veliko vzporednic tudi z visokoproračunskima poklonoma poceni grozljivkam, ki sta jih posnela Quentin Tarantino in Robert Rodriguez: Smrtno varen in Planet terorja.

Ekipa filma Očetova hiša je kasneje posnela dve sezoni podobno absurdne serije Spoils of Babylon, kjer so si za tarčo vzeli žajfnice iz osemdesetih, kot sta bila Dallas in Dinastija.

Režija: Matt Piedmont. Igrajo: Will Ferrell, Gael García Bernal, Diego LunaGenesis RodriguezNick Offerman.

Očetova hiša (Casa de mi padre) je trenutno na voljo v videotekah Voyo in DKino in jo lahko občasno zasledite na TV.

Napovednik Očetova hiša (Casa de mi padre):

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *