FilmKino

Ocena: Nekoč v mestu Venice (Once Upon a Time in Venice)

Bruce Willis in Adam Goldberg v filmu Nekoč v mestu Venice (Once Upon a Time in Venice)

Ocena: Nekoč v mestu Venice (Once Upon a Time in Venice)

Nekoč v mestu Venice je novo dno v nezadržno usihajoči karieri Bruca Willisa.

Napovednik veliko obljublja: zabavno zgodbo in odbite like zapakirane v komičen noir akcijski triler. A ta iluzija se sesuje že po nekaj minutah filma, ko Bruce Willis prvič stopi na rolko in nas režiser prisili gledati hrbet kaskaderja, ki rolka po mestu. Ker Willis seveda ne zna. Njegovega najboljšega prijatelja igra John Goodman, ki je surfer. K sreči je imel vsaj toliko ponosa, da ga ne vidimo dejansko deskat, saj ni valov.

Willis igra zasebnega detektiva, ki se zaplete s samoansko tolpo, ko ti ukradejo psička njegove nečakinje. Da bi ga dobil nazaj, jim mora narediti uslugo, poiskati njihovega sodelavca, ki je izginil s kovčkom mamil. To vodi v spiralo uslug, groženj in obračunov z drugimi zločinci in neprijaznimi ljudmi, ki z njim izmenjujejo kvazi šaljive dialoge, ali pa ga pretepajo.

Bruce Willis je na tej točki svoje kariere bolj ali manj na avtopilotu, ko brez kakršnega koli truda recitira dialoge in drži svoj standardni posmehljiv nasmešek. Sta pa zato bolj zanimiva Jason Momoa (Aquaman, Igra prestolov) kot samoanski gangster in Thomas Middleditch (Silicijeva dolina) v vlogi Willisovega zagnanega, a nerodnega pomočnika.

Režija: Mark Cullen. Igrajo: Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa, Thomas Middleditch, Famke Janssen, Adam Goldberg.

Ocena filma Nekoč v mestu Venice: Ne!

Ocena ne pomeni, da se je filmu bolje izogniti.

Napovednik filma Nekoč v mestu Venice

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *