Akcija do koncaFilmKino

Liga pravičnih: Tistih 5 članov ekipe superjunakov, ki niso Batman

Scena iz filma Liga pravičnih.

Liga pravičnih: Tistih 5 članov ekipe superjunakov, ki niso Batman

Liga pravičnih je nadaljevanje akcijskega spektakla Batman proti Supermanu, v katerem Batman zbira ekipo junakov, da bi se zoperstavili prihajajoči vesoljski nevarnosti. V prejšnjem filmu je imel nekakšno videnje o apokaliptični okupaciji Zemlje, prihod sovražnih vesoljcev pa je napovedal tudi Lex Luthor. Ti sumi se seveda izkažejo za še preveč resnične že v začetku Lige pravičnih, ko se Batman spopade s krilato pošastjo, parademonom, izvidnikom negativca filma Steppenwolfa. A kdo lahko ustavi tako nevarnost?

Ekipa Lige pravičnih.
Foto: Warner Bros

Flash

Škrlatni hitrostnik je eden najstarejših stripovskih junakov, njegova supermoč pa je neverjetna hitrost. Njegovo pravo ime je Barry Allen, v stripih pa je zaposlen v policijskem preiskovalnem laboratoriju, kar je služba, ki jo tukaj dobi na koncu filma. V boju proti Steppenwolfu prikaže predvsem sposobnost hitrega premikanja in ustvarjanja električnega naboja, saj njegovo gibanje povzroča statiko. Sicer pa šele spoznava svoje moči in pogum, da jih uporabi, tako da še ni jasno, če je resnično potoval skozi čas in poskusil poslati sporočilo Brucu Waynu v Batman proti Supermanu, ali so bile to zgolj sanje. Njegova negotovost pa je dober vir humorja, ki ga igra Ezre Millerja še potencira. Flashev samostojni film je napovedan za 2020 in naj bi vključeval tudi Batmana in Čudežno žensko.

Scena iz filma Liga pravičnih.
Foto: Warner Bros.

 

Čudežna ženska

Najuspešnejša superjunakinja je letos že navdušila v odličnem lastnem filmu, ki je postavil nov standard priredb stripov založbe DC. Standard, ki ga Liga pravičnih ne doseže v celoti. Diana Prince je amazonka, ki se je odločila živeti med ljudmi, da bi jim pomagala. V svojem filmu je premagala boga vojne Aresa in pomagala ustaviti prvo svetovno vojno. Po tragediji se je umaknila v ozadje in se vrnila šele ob dogodkih v Batman proti Supermanu, kjer je pomagala ustaviti Doomsdayja. Čudežna ženska je izjemno močna, hitra, inteligentna, z zapestnicami odbija strele in z osredotočanjem moči ustvari udarni val energije. Čudežno žensko bomo ponovno srečali v 2019 v nadaljevanju njenega filma.

Gal Gadot v filmu Čudežna ženska.
Foto: Warner Bros.

Kiborg

Victor Stone je bil uspešni študent in športnik, ko je skoraj umrl v nesreči. Njegov oče je znanstvenik, ki preučuje neznani artefakt vesoljskega izvora, imenovan matična škatla. Ta vsebuje neokrnjeno energijo, ki oživi Victorja in ga integrira z mehanskimi in elektronskimi deli. Victor tako postane Kiborg, ki se lahko med drugim poveže v vsa omrežja in prevzame nadzor nad napravami, poleg tega lahko tudi leti, strelja iz roke in je izjemno močan. Podobno kot Flash se tudi on še uči uporabljati svoje talente.

Scena iz filma Liga pravičnih.
Foto: Warner Bros.

Aquaman

Podobno kot Čudežna ženska tudi Aquaman izvira iz starodavne rase, iz Atlantide. Kot kraljičin sin je prestolonaslednik, vendar je tudi napol človek, tako da je živel nekje vmes in predvsem v samoti. V Ligi pravičnih prevzame odgovornost, ko ugotovi, da nevarnost ne preti zgolj površju Zemlje temveč tudi oceanom. Aquaman lahko nadzoruje vodo oziroma kot sam to poimenuje, se z njo pogovarja. Poleg tega je zelo močan in težko ranljiv, njegov trizob pa je podobno oster in neuničljiv kot meč Čudežne ženske. Njegovo zgodbo bomo podrobneje spoznali eno leto po Ligi pravičnih. Preberite tudi intervju z Aquamanom Jasonom Momoo.

Jason Momoa kot Aquaman v Ligi pravičnih.
Foto: Warner Bros

Superman

Od zadnjega kadra filma Batman proti Supermanu je bilo jasno, da se bo vrnil. V stripih je Superman zmeraj bil med ustanovnim člani Lige pravičnih in je praviloma tudi najmočnejši. To seveda velja tudi v teh filmih in kot kaže bo še naprej.

SCena iz filma Batman proti Supermanu: Zora pravice.
Foto: Warner Bros.

Ko bo prihodnjič treba zbrati Ligo, se ji bo najverjetneje pridružil še vesoljski bojevnik Zelena svetilka, saj ga za trenutek uzremo tudi v zgodovinski sceni tega filma, sicer pa bi jim ob boku lahko stali še Shazam, junak z nadčloveškimi močmi in Nightwing, nekdanji Batmanov pomočnik Robin, ki je tudi sam postal borec proti zločinu. Vsekakor pa ne bo manjkal tudi najbolj priljubljeni stripovski junak vseh časov, Batman, ki ga tukaj nismo posebej omenili, ker vse podrobnosti najdete v nedavnem članku v Delu.

Video ocena Lige pravičnih (Justice League)

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *