Akcija do koncaFilmKino

Video ocena: Stotnica Marvel (Captain Marvel)

Video ocena: Stotnica Marvel (Captain Marvel)

Tik preden bomo prihodnji mesec izvedeli, kako bodo Maščevalci rešili vesolje po Thanosovem tlesku s prsti, smo spoznali še rešitev: stotnico Marvel. Nedvomno najmogočnejša superjunakinja bo zagotovo zagrenila umirjeno upokojitev titana, čeprav še vedno ni jasno, kako bodo rešili upepeljene junake, ki že imajo napovedane nove filme.

Zgodba se začne v vesolju, na planetu Hela, kjer se elitna vojaška enota rase Kree uri za boj proti sovražnikom Skrullom. Tukaj spoznamo Vers, amnezično bojevnico, ki iz rok strelja fotonske žarke. Ko jo pot prinese na Zemljo, se izkaže, da so njene korenine prav tukaj. Dogajanje je postavljeno v devetdeseta in polno zabavnih kulturnih referenc, ki jih bodo mlajšim gledalcem morali razložiti starši.

Na zemlji se Vers kmalu spoprijatelji z agentom agencije OBOD Nickom Furyjem, ki ima na tej točki še obe očesi. Brie Larson je v glavni vlogi odlična, navdušijo tudi stranski liki, Samuel L. Jackson pa se izkaže kot en najbolj prepričljivih digitalno pomlajenih igralcev. 

Foto: Disney

Film je prežet s humorjem, ki še najbolj spominja na Varuhe galaksije, čeprav ne doseže čustvene globine tistega filma. Kot prvi Marvelov film s superjunakinjo v glavni vlogi, film prepriča na celi črti in bo brez dvoma pritegnil trume novih gledalk in gledalcev.

Režija: Anna BodenRyan Fleck. Igrajo: Brie LarsonSamuel L. JacksonBen Mendelsohn, Jude Law, Annette Bening, Clark Gregg.

Ocena VREDNO OGLEDA pomeni, da gre za film, ki ga ne gre zamuditi.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *