FilmFilmske nagrade 2018Kino

Video ocena: Varuhi galaksije 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Video ocena: Varuhi galaksije 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Varuhi galaksije 2. dejanje izboljšajo vse, kar je bilo odličnega v prvo in dodajo še več razvoja likov in srčnosti.

Chris Pratt in druščina tudi v drugo ohranijo formo iz prvega dela. Varuhe srečamo sredi misije, kjer usklajevanje pred izvedbo akcije razkrije odnose med junaki in jih tako predstavi novi publiki, zvestim oboževalcem pa, kako so se razvili odkar smo jih nazadnje srečali. Film ponudi obilico humorja in presenetljiv razvoj vseh likov, vključno s tistimi, ki so se v prvem filmu zdeli plehki klišeji. Še najbolj navdušita Nebula (Karen Gillan) in Yondu (Michael Roker), ki sta bila antagonista v prvem filmu, to pot pa prestopita v vrste Varuhov. Odličen je tudi Kurt Russell kot planet Ego in oče Prattovega Starlorda. To morda zveni neumno, a Varuhi Galaksije so že s prvim filmom vzpostavili dobesedno vesolje možnosti in na nove čudaškosti se ni težko navaditi.

Znano je, da bodo se Varuhi galaksije imeli ključno vlogo v 3. delu Maščevalcev, morda celo v otvoritveni sceni, kjer srečajo Thora. Njega pa bomo še najprej srečali v Thor: Ragnarok, ki na platna prihaja to jesen.

Režija: James Gunn. Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen GillanKurt RussellElizabeth DebickiBradley Cooper.

Ocena filma Varuhi galaksije 2. dejanje (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

Ocena filma takoj v kino pomeni, da gre za film, ki ga ne gre zamuditi.

Varuhi galaksije, 2. dejanje so na voljo v videoteki DKino, ki ga na televiziji Telekoma Slovenije najdete na programskem mestu 5. Od drugih filmov iz Marvelovega vesolja, pa najdete vse tri filme o Iron Manu in prva dva o Stotniku Ameriki v videoteki HBO Go, ki se nahaja na programskem mestu 230 na televiziji Telekoma Slovenije, sicer pa je dosegljiva tudi prek brskalnika in mobilnih aplikacij. Ant Man in Stotnik Amerika: Državljanska vojna, ki je uvod v megalomastične Maščevalce sta na Netflixu, potem pa je še tukaj čarovnik Doktor Strange, ki je v DKinu.

Film Varuhi galaksije 2. dejanje odlikuje tudi odličen mikstejp soundtrack. Izvolite:

Tamara in Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *