DKinoFilmVideotekeVojna zvezd

Video ocena: Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Video ocena: Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd je nov del vesoljske sage, postavljen tik pred začetek izvirne Vojne zvezd (Epizoda IV: Novo upanje) iz leta 1977.

Povezava v štiri desetletja star svet je brezhibna, hkrati pa je film povsem učinkovit tudi kot samostojno delo. Žanrsko je Rogue One vojna in vohunska drama s pristnimi in privlačnimi junaki. Vizualna podoba filma je spektakularna, z vesoljskimi in kopenskimi bitkami na nenavadnih lokacijah, vključno s prvo na tropskem otoku.

Glavna junakinja Jyn Erso je na begu pred Imperijem in uporniki, a jo slednji uspejo prepričati, da se jim pridruži, saj so odkrili njenega očeta. Ta je arhitekt Zvezde smrti, ki je v zasnovo vključil eno grobo pomanjkljivost. Vsak, ki je že videl prvo Vojno zvezd, ve, za katero napako se gre, a to Rogue One ne odvzame napetosti in čustvenega naboja. Gre za precej temačen film, a je to v službi zgodbe, saj glavni junaki šele vzpostavijo željo po uporu iz katere nato vzklije Novo upanje.

Zasedba je odlična, posebni učinki spektakularni in le upamo lahko, da bomo kmalu spet dobili tako dober vpogled v zakulisje dogajanja galaksije daleč, daleč stran, ki se običajno osredotoča predvsem na družino Skywalker.

Režija: Gareth Edwards. Igrajo: Felicity Jones, Diego Luna, Alan TudykForest WhitakerMads Mikkelsen,  Riz Ahmed.

Ocena filma Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Ocena filma takoj v kino pomeni, da je gre za film, ki ga ne gre zamuditi.

Tamara in Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *