Filmske nagrade 2018HBO GoNetflixSerijaTVVideoteke

Top serije jeseni: žmohtni zgodovinski trilerji (Zgodbe Times Squara, Mindhunter, Babilon Berlin)

Top serije jeseni: žmohtni zgodovinski trilerji (Zgodbe Times Squara, Mindhunter, Babilon Berlin)

Nov pregled odličnih serij na TVju in v videotekah se osredotoča na trilerje, ki so zgrajeni na žmohtnem prikazu preteklosti. Trenutno najboljše serije na to temo so Zgodbe Times Squara (The Deuce), Mindhunter in Babilon Berlin (Babylon Berlin).

Zgodbe Time Squara (The Deuce) – HBO

V zgodnjih sedemdesetih ulice New Yorka niso veljale za varne, v samem centru je bilo polno prostitucije, preprodajalcev mamil in drugih sumljivih tipov. V to okolje nas vrže David Simon, avtor Skrivne naveze, in nas skozi neverjetno zanimive like vozi od ene moralno vprašljive odločitve, ki jih ti sprejmejo, do naslednje. V glavnih vlogah James Franco in Maggie Gyllenhaal.

Mindhunter – Netflix

Zgodba o utemeljitvi psihološkega profiliranja psihopatov in serijskih morilcev temelji na resničnih ljudeh in dogodkih, glavni pečat pa je pustil režiser in producent David Fincher. Napeta serija spremlja FBIjeva agenta, ko leta 1977 potujeta po ZDA in izobražujeta lokalne policiste o novih tehnikah, zraven pa intervjuvata psihopatske morilce, da bi odkrila, kaj jih žene in pomagala ustaviti nove. Glavnega junaka Holdna upodobi Jonathan Groff, ki je mimogrede posodil glas Krištofu v risanki Ledeno kraljestvo.

Babilon Berlin (Babylon Berlin) – HBO

Berlin, 1929. Svet bo šel k vragu, ampak tega še nihče ne ve. Nemška prestolnica je eden od kaotičnih centrov sveta, z divjim nočnim življenjem in rastočo pornografsko industrijo. Glavni junak serije je kriminalist Rath, ki jo skuša ustaviti, ko odkrije, da je to del širše kriminalne zgodbe. Ob strani mu stoji popisovalka fotografij iz prizorišč zločina Charlotte, a ju divje mesto vse bolj posrka vase. Babilon Berlin je najdražja in najbolj gledana nemška serija vseh časov. V Nemčiji je bila bolj priljubljena zgolj premiera Igre prestolov.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *