Akcija do koncaFilmKino

Filmska ocena: Megalodon: Predator iz globin (The Meg)

Scena iz filma Megalodon (The Meg)

Filmska ocena: Megalodon: Predator iz globin (The Meg)

Ko se raziskovalci odpravijo v prostor, ki se skriva pod Marianskim jarkom, v globeli, ki jo od morja loči plast tekočega dušika, jih napade ogromna pošast, za katero se izkaže, da je izumrla orjaška vrsta morskega psa, megalodon. Raziskovalci vpokličejo na pomoč edinega, ki lahko reši pogrešano ekipo, potapljača Jonasa Taylorja, ki ga igra Jason Statham.

Če po prebiranju zgornjega stavka še nadaljujete z branjem, potem vam bo film najbrž všeč. Vsak oboževalec podžanra podmorskih pustolovščin pa bo brez težav prepoznal celo vrsto izposojenih elementov, ki niso zgolj pokloni filmskim mojstrovinam, kot sta Žrelo in Brezno, temveč preproste kopije.

Vseeno ima Megalodon aduta, ki ga ti filmi niso imeli: Jasona Stathama. Kadar režiserji znajo izkoristiti njegovo karizmo in fizično prezenco, dobimo histerično zabavne scene in osupljive akcijske trenutke. John Turtelaub žal ni tako vešč režiser, a Statham vseeno uspe držati film nad vodo. Posebni učinki so na pričakovani ravni, a prav tako kot zgodba ne ponudijo nič novega ali takega, kar bi si zapomnili po odhodu iz kina.

Scena iz filma Megalodon.
Foto: © 2018 Warner Bros

Kot je bilo mogoče sklepati že po prvih opisih zgodbe filma, je Megalodon tipični neumen poletni akcioner, b-film z napihnjenim proračunom. Žal ne uspe preseči teh okvirjev in edina stvar, ki izstopa je dejstvo, da edina scena s pomanjkljivo oblečenim likom pod tušem pripada Stathamu in  ne njegovi soigralki Bingbing Li.

RežijaJon TurteltaubIgrajo: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn WilsonRuby Rose.

Ocena filma Megalodon: Predator iz globin (The Meg)  kokice in kokakola pomeni, da gre za lahkoten film.

Napovednik za film Megalodon (The Meg)

Če ste navdušeni nad velikanskim, ampak nimate časa za v kino, je na HBO trenutno dober nabor svežih blockbusterjev, med drugim Thor: Ragnarok, Čudežna ženska in Kong: Otok lobanj.

.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *