FilmHBO GoVideoteke

Zvezdni dnevnik: Zvezdne steze: Onkraj (Star Trek Beyond)

Vesoljska postaja v filmu Zvezdne steze: Onkraj (Star Trek Beyond)

Zvezdni dnevnik: Zvezdne steze: Onkraj (Star Trek Beyond)

Zvezdne steze: Onkraj obljublja obuditev klasičnih Zvezdnih stez, s fokusom na raziskovanje novih planetov in civilizacij, a le sledi šabloni prejšnjih dveh filmov in brez potrebe skrije najboljšega igralca v filmu pod kup maske. Idris Elba tako šele v zaključnem delu filma vnese nekaj karizme, saj je sprva neprepoznaven celo njegov glas.

V uvodnem delu spremljamo montažo življenja na zvezdni ladji Enterprise, kjer junaki na čelu s kapitanom Kirkom zapadejo v apatijo. Kirk celo načrtuje odhod, a mora še na zadnjo misijo. Ta je poslednja tudi za Enterprise, saj jih neznani sovražnik nad planetom sesuje z armado majhnih, težko uničljivih, brezpilotnih ladij. Scotty, Kirk, Bones in ostali kot nekakšni brodolomci (vesoljskoladjolomci?) večino filma preživijo v gozdu, kjer s pomočjo lokalne bojevnice/inženirke Jayalah pripravljajo osvoboditev zajete posadke. Mimogrede, Jayalah je tako šibko zgrajen lik, da je celo njeno ime kar okrajšava za Jennifer Lawrence (oz. J-Law) iz filmov Igre lakote. Še bolj mimogrede, ključni spopad za rešitev posadke je izveden z motocross motorjem.

Za vse, ki niste hardcore fan Zvezdnih stez, je to povsem gledljiva in zabavna pustolovščina. Očitno pa se Justin Lin še ni znebil vpliva Hitrih in drznih, saj norenje z motorjem po gozdu ne sodi v Zvezdne steze.

RežijaJustin Lin. IgrajoChris Pine, Zachary Quinto, Karl UrbanZoe Saldana, Simon Pegg, John Cho, Sofia Boutella, Anton Yelchin, Idris Elba.

Igor Harb

Zvezdni dnevnik je občasna filmska rubrika na Gledal_a bom, ki nastaja na osnovi priprav za članek za revijo Ekran.

Napovednik filma Zvezdne steze: Onkraj

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *