FilmKino

Voznik (Baby Driver) predpremierno v Goričanah pri Medvodah

Voznik (Baby Driver) predpremierno v Goričanah pri Medvodah

Film Voznik je posnet v ritmu glasbe za pobeg z bančnega ropa. Režiser Edgar Wright je zaslovel z inovativnimi vizualnimi prijemi in svežimi pristopi k žanrskim filmom. Povedano preprosteje, njegova grozljivka Noč neumnih mrtvecev (Shaun of the Dead), akcijski film Vroča kifeljca (Hot Fuzz) in znanstveno-fantastična drama Pr’ konc sveta (The World’s End) so bili videti kot še nič pred njimi in prav vsak med njimi je bil noro zabaven.

Glede na kritike iz ZDA bo tako tudi z Voznikom. Glavni junak je mlad voznik z vzdevkom Baby, ki za gangsterskega šefa Doca vozi pri pobegih iz ropov. Natančno načrtovane pobege prelije v glasbo in vožnjo uskladi z ritmi posameznih pesmi. To že zveni kot kul koncept, v režiji Edgarja Wrighta pa je tako tudi videti.

lov na voznika v filmu voznik (baby driver)
Foto: Sony Pictures

V skladu s pravili žanra filmov o bančnih roparjih, želi Baby proč iz zločinskega sveta, a ga Doc prisili v še en rop, kjer pa gre seveda vse narobe. Ni dvoma, da bo z veliko eksplozivne vožnje ob noro dobri glasbi razrešil tudi te težave.

Glavno vlogo je prevzel najstniški idol Ansel Elgort, zvezdnik filmske priredbe priljubljenega romana Krive so zvezde, ki uspe stati ob strani zvezdniške ekipe. Gangsterski šef Doc je Kevin Spacey, med zločinci srečamo še Jamieja Foxxa in Jona Hamma, Babyjevo dekle pa igra Lily James.

Poleg predpremiere Voznika bo v Kinu na prostem v Goričanah pri Medvodah na sporedu še Dunkirk, komediji Poročne priče 2, Pr’ Hostar in oskarjevec Dežela La La. Vsako popoldne pa bo v dvorani tudi otroški kino z izborom sinhroniziranih evropskih in svetovnih risank.

Tamara in Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *