FilmNetflixVideoteke

Video ocena: Uničenje (Annihilation)

Video ocena: Uničenje (Annihilation)

Uničenje je znanstvenofantastični spektakel, ki bi ga bilo krasno videti na velikem platnu, a se je filmski studio Paramount odločil, da je preveč kompleksen za trženje na globalnem trgu in ga preprosto prodal Netflixu. Film je tudi na malem zaslonu nepopisno lep, z vizualno in zvočno podobo, ki nadgrajuje nenavadne tematike in motive zgodbe.

Glavna junakinja biologinja Lena (Natalie Portman) dobi priložnost, da se odpravi na raziskovalno misijo v območje nepojasnjenega, nadnaravnega in rastočega fenomena, znanega kot svetlikanje. Edini, ki se je doslej vrnil iz takšne misije, je njen mož, ki je sedaj v komi. Lena se pridruži ekipi znanstvenic, ki takoj po vstopu skozi meje sijaja se pričnejo doživljati prve čudaške stvari.

Film je posnel pisatelj in scenarist Alex Garland, ki se je kot režiser dokazal s prvencem Ex Machina, z Uničenjem pa je potrdil, da v znanstvenofantastični žanr prinaša sveže ideje. Film se zgleduje po klasikah, med drugim filmih Andreja Tarkovskega in Stanleyja Kubricka, a v podobo in zgodbo vnese tudi povsem svojstvene koncepte in ideje. Vzporednice bi lahko iskali tudi z odličnim nedavnim ZF trilerjem Pod kožo, ki je na podobno radikalen način izpraševal potencialne odnose človeštva s tujim življenjem.

RežijaAlex Garland. IgrajoNatalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa ThompsonOscar IsaacGina RodriguezBenedict Wong.

Ocena filma Uničenje (Annihilation):

Ocena VREDNO OGLEDA pomeni, da gre za odličen film, ki ga priporočava.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *