FilmKino

V kinu: Atomska blondinka, Film o emojijih, Temni stolp, Pariz lahko počaka, Voznik, Biser Bojane

V kinu: Atomska blondinka, Film o emojijih, Temni stolp, Pariz lahko počaka, Voznik, Biser Bojane

Izbor novosti iz kino sporeda in drugih filmskih dogodkov v državi. V kinu ta teden: Atomska blondinka (Atomic Blonde), Film o emojijih (The Emoji Movie), Temni stolp (The Dark Tower), Pariz lahko počaka (Paris Can Wait), Voznik (Baby Driver), Biser Bojane, Frantz, Odiseja (L’odyssée).

Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: David Leitch. Igrajo: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman, Toby Jones, Eddie Marsan

Charlize Theron je že v filmu Pobesneli Max: Cesta besa dokazala, da je neustrašna in neusmiljena, tokrat pa kot tajna agentka pokaže še znanje borilnih veščin, ko poskuša v Vzhodnem Berlinu preprečiti razkritje seznama vohunov.

Film o emojijih (The Emoji Movie)

Cineplexx, Kolosej, Maribox

Režija: Anthony LeondisGlasovi: T.J. Miller, James Corden, Ilana Glazer, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Maya Rudolph, Jake T. Austin, Patrick Stewart.

Ko emoji oziroma čustvenček Gene v sporočilu naredi čuden izraz, mu grozi izbris. Skupaj s prijatelji se nato opravijo na dogodivščino iz mesta Tekstopolis, kjer živijo emoji v pričakovanju, da jih lastnik telefona izbere.

Pariz lahko počaka (Paris Can Wait)

Kolosej, Art kino mreža

Režija: Eleanor Coppola. Igrajo: Diane Lane, Alec Baldwin, Arnaud Viard, Cédric Monnet.

Za filmsko kamero se je pri osemdesetih še enkrat podala tudi Eleanor Coppola, sicer žena Francisa Forda Coppole, in posnela svoj prvi igrani film. Pred tem je namreč posnela le peščico dokumentarcev, tokrat pa predstavlja zgodbo žene hollywoodskega producenta, ki se na nepričakovanem popotovanju z moževim prijateljem po Franciji zaljubi v deželo in morda še v kaj. V glavnih vlogah Diane Lane, Alec Baldwin in Arnaud Viard.

Predpremierno: Voznik

Kolosej, Cineplexx, Maribox

Režija: Edgar Wright. Igrajo: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Lily James, Kevin Spacey, Jamie Foxx.

Edgar Wright je očitno posnel še en izjemen film. V ospredju je mladenič, ki je voznik za pobege z ropov, a želi kriminalno življenje opustiti. Pri pregovornem zadnjem poslu seveda ne gre vse po pričakovanjih. V glavnih vlogah Ansel Elgort, Jon Hamm, Lily James, Kevin Spacey in Jamie Foxx.

Frantz

Kinodvor, Art kino mreža

Režija: François Ozon. Igrajo: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber.

François Ozon, avtor filmov kot sta Gospodinja in Osem žensk, se vrača s priredbo filma Ernsta Lubitscha, a zgodbo poda skozi perspektivo mlade ženske. Glavna junakinja je v prvi svetovni vojni izgubila zaročenca, vendar na njegov grob ne prihaja le ona, ampak tudi neznanec.

Temni stolp (The Dark Tower)

Kolosej, Cineplexx, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: Nikolaj Arcel. Igrajo: Matthew McConaughey, Idris Elba, Katheryn Winnick, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Nicholas Hamilton, Claudia Kim, Fran Kranz, Alex McGregor.

V filmu, ki temelji na knjigah Stephena Kinga, si stojita naproti Idris Elba kot revolveraš Roland in Matthew McConaughay kot Mož v črnem. Bije se bitka med dobrim in zlim, za preživetje svetov pa je treba obraniti Temni stolp.

Odiseja (L’odyssée)

Kolosej, Kinodvor in Art kino mreža

Režija: Jerome Salle. Igrajo: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Chloe Hirschman, Laurent Lucas, Adam Neill.

Biografija Jacquesa Cousteauja ne skopari s spektakularnimi posnetki podvodnih globin, približa pa nam tudi življenje tega legendarnega raziskovalca, ki je skozi dokumentarce in knjige svet pod vodo predstavil množicam.

Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation)

Kolosej, Maribox, Kino Bežigrad

Režija: David F. Sandberg. Igrajo: Stephanie Sigman, Miranda Otto, Alicia Vela-Bailey, Anthony LaPaglia, Philippa Coulthard, Talitha Bateman, Kerry O’Malley, Lulu Wilson, Adam Bartley, Brian Howe, Brad Greenquist.

Leta po smrti hčerke izdelovalec lutk in njegova žena v hišo sprejmeta nuno in nekaj otrok, a kmalu se začnejo dogajati nenavadne reči. Grozljivka poletja!

Biser Bojane

Kolosej, Art kino mreža

Režija: Milan Karadžić. Igrajo: Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Mladen Nelević, Mira Banjac, Dubravka Drakić.

Poletna romanca, kanček kriminalke in žajfast zaplet, ki se dogaja na prekrasnih lokacijah v Črni gori. Mlad zdravnik se tja odpravi iskati biološkega očeta, ki se je pravkar vrnil iz zapora v Italiji, med potjo pa sreča simpatično kajterko.

Letni kino na Kongresnem trgu in v Goričanah pri Medvodah

Prihodnji teden se bo vrnil Letni kino na Kongresnem trgu in v Ljubljani bomo imeli priložnost videti izbor klasik kot so Diplomiranec, Rašomon in Nebo nad Berlinom. V Goričanah pri Medvodah pa je ta konec tedna letni kino, kjer si bo mogoče predpremierno ogledati Voznika, poleg tega pa še kup drugih filmov.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *