FilmNetflixRomanca tednaTVVideoteke

Romanca tedna: Napumpana (Knocked Up)

seth rogen in katherine heigl v filmu napumpana knocked up

Romanca tedna: Napumpana (Knocked Up)

Napumpana je ena bolj realističnih in hkrati prikupnih romanc tega tisočletja. Glavna junakinja je uspešna televizijska voditeljica Alison, ki med proslavljanjem napredovanja spozna zabavnega Bena. Kmalu pristaneta v postelji, a zaradi nesporazuma ne uporabita zaščite. Tako se Alison čez osem tednov pojavi pri Benu z rezultati romance za eno noč. Nato se skušata bolje spoznati, da bi ugotovila, kako skupaj vzgajati otroka. Ob tem se seveda zaljubita (saj gre za romanco), vendar pa Benov lenobni, zadetkarski življenjski slog, ki je poln samih neizvedenih idej, začenja vnašati razdor.

Film je režiral en najbolj vplivnih komikov, režiserjev in producentov Judd Apatow, v glavnih vlogah pa je jagodni izbor največjih komikov zadnjega desetletja: Seth Rogen, Jonah Hill, Martin Starr, Jay Baruchel in Jason Segel, ob njih pa tudi takrat bolj uveljavljeni Paul Rudd, Leslie Mann in seveda Katherine Heigl. Slednja je kasneje kritizirala prikaz žensk v tem filmu, a na tem področju Napumpana pravzaprav predstavlja vrhunec njene kariere, ki ga najbrž ne bo več dosegla.

Film je pet let kasneje dobil tudi nadaljevanje To so 40 (This Is 40), ki se je osredotočil na stranska lika, Alisonino sestro in njenega moža Peta. Večina glavnih junakov iz Napumpane se v tem filmu ne pojavi in čeprav gre za podoben koncept življenjske prelomnice, je v nadaljevanju manj humorja.

Napumpana (Knocked up) je trenutno na voljo v videoteki Netflix in ga občasno najdemo na televizijskem sporedu.

Igor Harb

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *