Amazon VideoFilmVideoteke

Ocena: Umazani ples – TV muzikal (Dirty Dancing – TV Movie)

Abigail Breslin v filmu Umazani ples (Dirty Dancing) 2017

Ocena: Umazani ples – TV muzikal (Dirty Dancing – TV Movie)

To ni ocena klasike Umazani ples s Patrickom Swayzejem in Jennifer Grey iz leta 1987. O tem sem obsežno pisal v Delu in menim, da gre za enega pomembnejših filmov vseh časov, predvsem zaradi širokega vpliva na družbo in kulturo. Več si lahko preberete na povezavi na desni. To je članek o predelavi iz leta 2017, TV produkciji, ki je iz plesnega filma z odlično glasbo naredila muzikal, v katerem zasedba pesmi slabo odpoje in ob petju ne zmore še plesati. Sploh ne Abigail Breslin v vlogi Baby, ki pač ne zna plesati. No, njen soigralec Colt Prattes je profesionalni plesalec, tako da mu ne manjka občutka za ritem, a kaj, ko ne zna igrati. Niti malo.

Nekoliko osladne, a surovo prepričljive scene iz izvirnika, v katerih Johnny Castle razgrne svoja čustva, so v Prattesovi izvedbi videti plehko, neumno in neiskreno in posledično ves film postane slaba šala. Televizijska produkcija je sicer film napolnila z nekaterimi dokaj znanimi imeni, poleg Abigail Breslin še denimo Sarah Hyland (Sodobna družina), Nicole Scherzinger (pevka iz skupine Pussycat Dolls), Katey Sagal (Sinovi anarhije), Billy Dee Williams (Vojna zvezd), Bruce Greenwood (Zvezdne steze) in Debra Messing (Will in Grace). So pa očitno pozabili, da čeprav ta imena lahko koga pritegnejo k ogledu, ne bodo držala gledalcev pred zaslonom medtem, ko se bodo trudili plesati ali peti. Ker z izjemo Nicole Scherzinger pač niso pretirano dobri.

Ogleda tega muzikala nikakor ne priporočam, ampak če slučajno naletite nanj, si oglejte vsaj zaključno plesno točko, saj vas bo njena pristna, nedodelana amaterskost zagotovo nasmejala. (Scena je na voljo na tej povezavi na YouTube, ampak je neuradna, tako da povezava morda ne deluje več)

Režija: Wayne Blair. Igrajo: Abigail Breslin, Colt Prattes, Sarah Hyland, Nicole Scherzinger, Katey Sagal, Billy Dee Williams, Bruce Greenwood, Debra Messing.

Napovednik za film Umazani ples – TV muzikal

Obe različici Umazanega plesa, izvirnik in ta muzikal sta na voljo v videoteki Amazon Prime video.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *